Čestitke za vjenčanje

Unikatna čestitka za vjenčanje predstavlja poseban vid pažnje za mladence.

Iako većini predstavlja možda i jednu od najtežih stvari prilikom odlaska na vjenčanje nama dragih osoba, ipak je potrebno i od nas se očekuje napisati i poslati pravu čestitku, te na taj način čestitati sklapanje braka.

Sam sadržaj čestitke bi trebao biti duhovit i prije svega iskren. Bez obzira da li je tekst kratak ili nešto duži, bitno je da mladenci upamte naše riječi, jer ipak je to poseban dan i još posebniji događaj.

Kako bi olakšali čestitanje, odnosno pisanje prigodne čestitke, u nastavku donosimo nekoliko desetina kratkih i dugih, klasičnih i romantičnih, ali i šaljivih čestitki za vjenčanje.

Odaberite, kopirajte i pošaljite omiljenu poruku mladencima.

TOP 5: Najljepše čestitke za vjenčanje

najljepse-cestitke-za-vjencanje

Uz prigodan poklon za mladence obavezno ide i prigodna čestitka sa prekrasnim riječima. Te riječi novopečenom bračnom paru znače mnogo, ulijeva im nadu u sreću i bolji život. Međutim, ono što većinu muči je pitanje – Šta napisati na čestitku?

Dok neki od nas pišu dirljive i emotivne poruke, drugi će se našaliti. Međutim, bez obzira kakva čestitka bila, bitno je da je od srca.

Predstavljamo naših TOP 5 čestitki koje jednostavno možete kopirati i poslati, te na taj način čestitati vjenčanje mladencima.

  1. Zagrljajem branite se, poljupcima hranite se, suzama tješite se, pogledom pratite se. ZAUVIJEK VOLITE SE. Od sveg srca želim vam prekrasan bračni život.
  2. Neka ovaj prekrasan dan bude lijep početak vašeg zajedničkog bračnog putovanja. Neka to putovanje traje vječno, jer ste našli pravog suputnika. Neka vaša lađa mirno plovi i neka je veliki valovi zaobiđu. Iskrene čestitke žele vam…
  3. ”Danas je poseban dan! Proslavite čaroliju vaše ljubavi i uživajte u svakom trenu budućeg zajedničkog života. ISKRENE ČESTITKE ….”
  4. ”U životu pamtimo trenutke, a ne dane i zato želimo da vam život bude prekrasan splet nezaboravnih trenutaka, sreće, ljubavi i zadovoljstva.”
  5. Hodati zajedno stazama života zna biti teško, ali zato će vas vaša ljubav poučiti kako se to radi. Želimo da vaš zajednički put bude ispunjen ljubavlju i mnogim radostima.

Klasične čestitke za vjenčanje

Sretnu plovidbu bračnom lukom uz uvijek povoljan vjetar u leđa.

Neka vam današnji dan bude početak za sve ono dobroi kraj za sve ono loše.Sve najbolje od srca!

Neka vas obasja svjetlost Božje ljubavi na putu života kojim ste odlučili zajedno kročiti….

Kada ljubav podijelite s voljenom osobom ona postaje život. Najljepše želje za zajednički život.”

Želimo vam sve: ljubav, sreću, djecu ,zdravlje,novac te iznad svega da ostanete zajedno tokom cijelog života.

Neka vas ljubav i radost koja vas je danas ovdje ujedinila prati tijekom čitavog zajedničkog života. Iskrene čestitke!

Tajna sreće ne leži u onome što dajete ili primate, već u onome što dijelite. Stoga vam želim mnogo zajedničkih trenutaka sreće i radosti.

Neka plamen koji danas gori u vašim srcima bude svjetionik koji će vam obasjati puteve života .Naša najveća želja je da se taj svjetionik nikad ne ugasi.

Neka se zvijezda vaše ljubavi sjaji u nedogled! Sa zadovoljstvom vam možemo reći kako ćemo biti prisutni na ceremoniji koja će ovjekovjećiti vašu ljubavi.

Želim vam radost dijeljenja, zadovoljstvo zajedništva, užitak koji donosi briga život koji donosi stvari koje su vam neizmjerno drage i ljubav koja raste iz godine u godinu…

Želimo vam da uvek zračite ljubavlju kao danas, vi ste naš savršeni par i budite uvek primer prave ljubavi, pažnje i uzajamnog poštovanja! Od srca, vaši…

Hodati zajedno stazama života zna biti teško, ali zato će vas vaša ljubav poućiti kako se to radi. Želim da vaš zajednički put bude ispunjen ljubavlju i mnogim radostima.

Bračna luka je glavna staza života u kojoj ne smijete zaboraviti radovati se sličnostim koje vas povezuju i različitostima koje vas obogaćuju. Želim vam oboje sve najbolje i neka vas sreća koju danas osjećate prati kroz cijeli život.

Čestitajte vjenčanje pomoću romantičnih čestitki

romanticne-poruke-cestitke-za-vjencanje

Savetujemo vam da ne žurite, da štedljivo trošite i reči i osećanja. Nemojte odmah potrošiti sve. Rasporedite svoju ljubav i uzajamno poštovanje na svaki dan zajedničkog života.

Danas je poseban dan! Danas je vaš dan. Proslavite čaroliju vaše ljubavi i uživajte u svakom trenu budućeg zajedničkog života. Volite se i kad niste zajedno. To je prava ljubav! Iskrene čestitke za vjenčanje žele vam …

Jedna zvezdica za uspeh, jedna zvezdica za radost, jedna za… Ma šta nabrajam?! Sve zvezde sa neba nek se spuste na vaš dlan i ispune vam sve želje na današnji dan!

Drago mi je da ste našli vaše sklonište od svih životnih oluja, da ste našli ruku koja idealno odgovara vašoj i da ste našli ljubav za koju ne želite da ikada završi. Od sveg srca želim vam prekrasan bračni život.

Stalno gradite svoju vezu, proširujte njene granice, ne dajte joj da se začauri, olenji, uspava, da prestane da živi i postoji.

Ne želim da vam se ostvare sve želje jer onda više nećete želeti, ni svi snovi jer onda više nećete sanjati. Želim da vam se ostvari onoliko koliko je dovoljno da budete sretni.

Neka ovaj prekrasan dan bude lijep početak vašeg bračnog putovanja, neka to putovanje traje vječno jer ste našli pravog suputnika, neka vaša lađa mirno plovi i neka je veliki valovi zaobiđu. Sve najbolje žele vam…

Poruke i čestitke za vjenčanje kuma, kume, sestre, brata …

cestitke-za-mladence-kuma-brat-sestra-vencanje

Cvijetu treba sunce da bi postao cvijet, a čovjeku treba ljubav da postane čovjek… Od sveg srca, želim vam svu sreću ovog svijeta u vašem zajedničkom životu!!!

Sve najbolje u budućoj plovidbi kroz vječno i duboko more i da uvijek nađete mir i sigurnost u vašoj bračnoj luci!! Iskrene čestitke i svu sreću želi vam ….

Kažu da kiša na dan vjenčanja najavljuje sretan brak, jer dvoje idu pod jednim kišobranom. Istim korakom i istim tempom. Oslanjajući se jedan na drugoga, pazeći jedan na drugoga, dijeleći to malo kišobrana iznad sebe, tako da onaj drugi bude zaklonjeniji. Stoga, dragi naši mladenci, kroz cijeli svoj život kročite kao danas. I kada ne bude kiše, hodajte jedno uz drugo, istim tempom, pazeći i štiteći jedno drugo. I…, budite sretni zauvijek. I po svakom vremenu.

Brak se uređuje zakonom samo onda kad ne može drugačije. Zbog toga ne dozvolite da vam zakon uređuje brak. Uredite ga sami, lepše i humanije nego što bilo koji zakon to može da predvidi.

Budite ljubomorni, ne jedno na drugo, već na svoj brak. Čuvajte ga i branite od svih iskušenja, smatrajte ga dragocenim za svoju sudbinu i sreću.
Želim da vam budući život bude savršen kao današnji dan. Neka uspomene ostanu zauvek, a snove delite celim vašim zajedničkim putem. Srećno!

Što reći a da nije već rečeno? Što zaželeti a da to ne budu samo slova na papiru? Nisam osoba od velikih reči i zato dragi mladenci, želim biti kratak, ali iskren – VOLITE SE CELOG ŽIVOTA KAO ŠTO SE VOLITE DANAS!

Neka plamen koji danas gori u vašim srcima bude svetionik koji će vam obasjati puteve života. Naša najveća želja je da se taj svetionik nikad ne ugasi.

U životu pamtimo trenutke, a ne dane i zato želimo da vam život bude prekrasan splet nezaboravnih trenutaka. Sve najbolje žele vam…

Vi ste dvoje nesavršenih ljudi koji zajedno daju savršen par. Neka vam poljupci postanu sve slađi i neka vaša ljubav svakoga dana bude jača od jučerašnje.

Želim da vam budući život bude savršen kao današnji dan. Neka uspomene ostanu zauvek, a snove delite celim vašim zajedničkim putem. Srećno!

Bogatite svoj zajednički život, borite se za raznovrsnost života, budite realni i odmereni kad određujete svoje ciljeve i želje, jaki i uporni kad treba da ih ostvarujete.

Želimo da vam bude lepo, da traje dugo, da se radujete jedno drugom, da živite sa uverenjem da ste danas obavili jedan od najvažnijih i najlepših poslova u životu.

Srećan je onaj muškarac koji pronađe prijatelja, a najsrećniji je onaj koji ga pronađe u svojoj supruzi. Sve najbolje!

Šaljive čestitke za vjenčanje prijatelju / prijateljici

saljive-poruke-cestitke-vjencanje

Mladenci, sve najbolje i puno sreće! U slučaju razvoda tražimo povrat novca! 🙂

Puno sreće u braku, a još više mašte u mraku.

Sada je kasno za lijepe čestitke. Već ste se vjenčali. Ni čudo vam više ne pomogne. ? Da vas sreća uvijek prati u zajedničkom životu.

Dragi mladenci, tražili ste se i pronašli ste se. Molimo vas, nek vam je ovo prvi i zadnji put!

Čestitamo vam jer ste odlučili da ćete ostatak života… spavati s jednom te istom osobom :). Sretno!

Zaljubljeni muškarac je nepotpun sve dok nije oženjen. Nakon toga je gotov. ISKRENE ČESTITKE i puno sreće u zajedničkim aktivnostima 🙂

Nismo mogli smisliti što napisati, pa smo se odlučili samo potpisati.

Čestitke za vjenčanje od roditelja

Dragi naši Mladenci! Cijeli život pamtite ljepotu i radost današnjeg dana. On je danas svanuo samo za vas dvoje, da vas spoji zauvijek. I mi smo danas tu samo zbog vas, počašćeni što ste nas pozvali da vas i mi ispratimo na vaš put zajedničke sreće. Neka vas na tom putu prati Božji, roditeljski i naš blagoslov . Vaši…………….

Čvrsto se uhvatite za ruke i krenite u svoj zajednički život. Ne tugujte za roditeljskim domom. Stvorite svoj. Vaš će biti sretniji. Ne tugujte za svojim roditeljima. Gledajte samo jedno u drugo; rođeni ste jedno za drugo; uzdajte se jedno u drugo; cijeli se život volite kako se volite danas. Neka vas na tom putu prati Božji blagoslov i donese vam puno sreće i svako dobro!

Neka u vašem zajedničkom životu bude toliko sreće koliko je danas palo kapi kiše, … i još malo, malo više! Jutros je u crkvu unešeno Betlehemsko svjetlo. Neka ono uđe i u vaš dom, ali i srca. Da vam cijeli život pokazuje put međusobne dobrote, zajedništva, uzajamnog pomaganja , razumijevanja, blagosti. Cijeli se život volite kao što se volite ovoga hladnog, zimskog dana koji će i nama, vašim gostima, ostati u prekrasnoj uspomeni.

Čestitamo i sve vam najljepše želimo. Od Boga i života dobili ste ljubav. Ali, čuvajte je! Od čega? Od svega. Jer, ljubav je nježna k’o paučina. Treba joj cvijet, pažnja, utjeha, ohrabrenje. Svaki dan. Ali, treba joj i ručak, čista košulja,strpljenje i slušanje. Svaki dan. Ljubav treba kuću. Zapravo dom. Ali samo takav u kojem ćete nestrpljivo čekati jedan drugoga. I, onda će ljubav živjeti toliko koliko i vas dvoje.

More je veliko i na put preko mora nitko ne kreće bez kompasa.
Život je dug, a toliki u njega kreću bez Božjeg blagoslova.
Stoga, dragi naši mladenci, tako nam je drago što u svoj zajednički život krećete upravo ispred oltara. Jer, vezu koju Bog blagoslovi, Bog i čuva. Tako će čuvati i vas dvoje; davati vam svoju svjetlost, svoju snagu, svoju blagost, pa ćete biti sretni cijeli život.
A mi, koji vas danas ispraćamo u tu zajedničku sreću,želimo da se uz Božju pomoć ispune sve vaše želje sa kojima ste danas prišli oltaru.

Čestitaje vjenčanje stihovima

stihovi-vjencanje-cestitanje
stihovi-vjencanje-cestitanje

Danas je poseban dan!
Proslavite čaroliju vaše ljubavi
i uživajte u svakom trenu budućeg zajedničkog života.
ISKRENE ČESTITKE….

Neka se ljubav budi na krilima zore,
neka ljubav bude duboko more
velika kao milijun svemira
nježna i tiha bez nemira
i neka se krišom useli u srce svačije
da svako voli na svoj način, drugačije.
Iskrene čestitke!

Iskrene čestitke za početak zajedničkog života.
Zajedno sanjati, zajedno živjeti,
istomu se nadati, jedno drugo voljeti…
Sve najbolje povodom uplovljavanja u bračnu luku želimo Vam od srca.

Zagrljajem branite se, Poljupcima hranite se
Suzama tješite se, Pogledom pratite se,
Zauvijek volite se…
Iskrene čestitke povodom sklapanja braka žele vam…..

U životu pamtimo trenutke, a ne dane i zato želimo
da vam život bude prekrasan splet nezaboravnih
trenutaka, sreće, ljubavi i zadovoljstva.

”Doživite djecu djece svoje, budite siromašni nesrećom, bogati blagoslovima. Neka od današnjeg dana ne iskusite ništa osim sreće.”

”Zahvaljujemo vam se na pozivu za vjenčanje.
Nažalost nismo bili u mogućnosti prisustvovati,
ali vam poklanjamo ovaj dar koji izražava naše iskrene čestitke.”

Radio čestitke za vjenčanje

radio-cestitke-vjencanje-prijatelja-sina-kceri-prijateljice

DRAGI …, NAĐITE VREMENA JEDNO ZA DRUGO, RADITE ZAJEDNO ROMANTIČNE STVARI I NIKADA SE NE RAZDVAJAJTE BEZ POLJUPCA. SVE NAJBOLJE POVODOM DANA VJENČANJA OD SRCA VAM ŽELE

Dragi …, zagrljajem branite se, poljupcima hranite se, suzama tješite se, pogledom pratite se, zauvijek volite se. Sretan dan vjenčanja od srca vam žele

Dragi …, nađite vremena jedno za drugo, radite zajedno romantične stvari I nikada se ne razdvajajte bez poljupca. Sve najbolje povodom dana vjenčanja od srca vam žele

Dragi …, ljubav ne značI gledati jedno u drugo, već zajedno gledati u istome smjeru. Sve najbolje povodom uplovljavanja u bračnu luku od srca vam žele

Dragi …, vaše obećanje dovelo vas je danas do raskrsnice vaših života. Do trenutka kada jedno drugome želite dati svoje najbolje strane, do trenutka kada ćete budućnost I cijeli život provesti zajedno. Zato nek vam je sa srećom I ostanite uvijek tako sretni I zaljubljeni kao što ste danas. Od srca

Dragi mladenci …, čvrsto se uhvatite za ruke I krenite u svoj zajednički život. Ne tugujte za roditeljskim domom, nego stvorite svoj. Vaš će biti sretniji. Ne tugujte za roditeljima, gledajte samo jedan u drugoga. Rođeni ste jedan za drugoga. Uzdajte se jedan u drugoga. Cijeli se život volite kao što se volite danas. Neka vas na vašem zajedničkom putu prati božji blagoslov I donese vam puno sreće. Sve čestitke povodom dana vjenčanja od srca vam upućuje

Dragim mladencima …, sretan dan vjenčanja I svako dobro u zajedničkom životu od srca žele

Dragim mladencima …, svako dobro povodom dana vjenčanja, puno sreće, zdravlja, ljubavi I međusobnog razumijevanja u zajedničkom životu od srca žele

Dragoj kćeri … I njenom zaručniku … sretan dan vjenčanja I sve najbolje u daljnjem životu od srca žele mama … I tata …

Dragom sinu … I njegovoj zaručnici … sretan dan vjenčanja I svako dobro u zajedničkom životu od srca žele mama … I tata …

Dragim roditeljima veliko hvala za sve što su nam pružili u životu, od srca njihovi … I …

Dragim mladencima … I … sretan dan vjenčanja, te život ispunjen ljubavlju I srećom od srca žele

Dragim prijateljima … I … dobar provod na svadbenoj svečanosti naše djece … I … od srca žele prijatelji…

Dragim roditeljima, kumovima, rodbini I prijateljima dobar I veseo provod uz puno pjesme I plesa na našoj svadbenoj svečanosti od srca žele mladenci … I …

Dragoj … I njenom zaručniku … svu sreću svijeta u zajedničkom životu od srca žele …

Dragom … I njegovoj zaručnici … sve najbolje u zajedničkom životu žele….

Dragom zaručniku … sve najbolje u našem zajedničkom životu od srca želi zaručnica …

Dragoj zaručnici … sretan dan našeg vjenčanja I svako dobro u našem zajedničkom životu od srca želi njen zaručnik…

Dragoj unuci … I njenom zaručniku … sretan I blagoslovljen dan vjenčanja, te puno sreće, ljubavi I zdravlja u zajedničkom životu od srca želi baka / djed…

Dragom unuku … I njegovoj zaručnici … neka dan vjenčanja ostane u najljepšem sjećanju, a zajednički život bude ispunjen ljubavlju I međusobnim razumijevanjem od srca želi djed / baka…